Anderhalf jaar nadat het Limburgse groeifonds RENARDMONT het bedrijf DECOLINE in Pelt heeft overgenomen, is het klaar voor de volgende stap richting de Nederlandse markt. Het neemt 100% van de aandelen van STIJLLUX in Beek (NL) over. “Deze overname past perfect in onze strategie om zowel organisch als via overnames verder te blijven groeien” zegt Maarten Bynens – Bestuurder RENARDMONT

Over STIJLLUX:

STIJLLUX BV werd in 2007 opgericht door de heer Paul Stevens en zijn echtgenote Karen Stevens. Het assortiment van STIJLLUX BV leent zich met name voor de high-end markt. De activiteiten van STIJLLUX bestaan uit (groot)handel in en assemblage van raamdecoratie en positioneert zich als private label productiemaatschappij. De productcategorieën waarin STIJLLUX actief is, zijn (duo)rolgordijnen, plisségordijnen, panelen, lamellen, houten en aluminium jaloezieën. Voor nagenoeg alle productcategorieën verzorgt STIJLLUX het volledige proces van inkoop van de materialen, assemblage van de producten tot verpakking en aflevering. Verschillend van DECOLINE, worden de vakkundig geproduceerde producten geleverd aan groothandelaars die op hun beurt de interieur- en raamdecoratiewinkels beleveren. Binnen STIJLLUX zijn er een 20-tal mensen actief.

STIJLLUX en DECOLINE zullen mogelijke synergiën onderzoeken, maar beiden bedrijven zullen hun eigen koers blijven varen.

“STIJLLUX heeft de afgelopen jaren een geweldig parcours afgelegd. Vanaf dit punt zal Paul Stevens ons nog blijven bijstaan zowel op adviserend als operationeel vlak. We zijn enorm blij nog enkele jaren op zijn expertise te kunnen rekenen. Ook de operationele opvolging binnen STIJLLUX is verzekerd. Danielle Smitsmans, die al enkele jaren meeloopt in de voetsporen van Paul zal geleidelijk het roer als manager volledig overnemen.” Zegt Maarten Bynens – Bestuurder RENARDMONT

Over DECOLINE:

DECOLINE werd 30 jaar geleden opgericht door Wim Verhoeven. Vandaag is het bedrijf een begrip en marktleider op de BeNeLux interieurmarkt binnen het high-end segment van raamdecoratie. Vanuit de businessunit “Innovating technics” ontwikkelt, produceert en verkoopt DECOLINE een brede waaier aan kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke ophangsystemen voor gordijnen. Met “Creating moments”, de tweede businessunit, brengen ze totaaloplossingen op de markt. Vanuit het bedrijfspand in Pelt, worden de producten B2B verdeeld via de vakhandel en de professionele raamdecorateurs. In het buitenland is dit voornamelijk via de groothandel. Binnen DECOLINE zijn er een 45-tal mensen actief.

Om haar continuïteit én verankering in Limburg met bijhorende tewerkstelling te verzekeren, ging DECOLINE eind 2019 in zee met RENARDMONT. Op die manier kan DECOLINE haar groei- en expansieplannen verder ontplooien, in binnen- en buitenland.

DECOLINE wenst zich ook in de toekomst verder als innovatieve en betrouwbare speler te profileren.

Persbericht_foto1
Persbericht_Renardmont_Stijllux-3

Over RENARDMONT. ‘Investeringsfonds van en door ondernemers’.

RENARDMONT is een Limburgs investeringsfonds voor groeibedrijven. “We hanteren de focus zoals bij private equity, maar hebben het lange termijn geduld van een holding” zegt Luc de Werdt – Bestuurder RENARDMONT

Onze focus ligt op groeibedrijven met een EBITDA tussen 500.000 EUR en 2.000.000 EUR die al een professioneel management en een goede structuur hebben en die voor hun verdere groei, internationalisering of verdere productontwikkeling behoefte hebben aan een partner. Ook met de successieproblematiek van KMO’s heeft ons team veel ervaring.

Het fonds bestaat uit een 10-tal Vlaamse ondernemers-investeerders(families) waardoor RENARDMONT over uitgebreide en complementaire kennis en ervaring beschikt.

Persbericht_foto2